Höjdpunkter från Värmland 2040-konferensen

Värmland 2040-konferensen gick av stapeln den 26 september på Hotell Gustaf Fröding. Över 150 personer var med på plats och cirka 90 personer anslöt digitalt. Målet med konferensen var att ge insikter och kunskaper om hur man kan agera modigt som ledare för att lyckas med Värmlandsstrategin.

– Ett hållbart Värmland som förändrar världen är en vision för framtiden där modigt ledarskap och samarbete är centrala teman, säger Malin Vikner, regional utvecklingsstrateg.

Under dagen fick vi flera inspel från deltagarna kring vad de anser att modigt ledarskap är, till exempel:

  • Tänka nytt, fatta tuffa beslut och stå för dem även när kritiken kommer.
  • Våga utmana det invanda och lyssna på nya erfarenheter.
  • Delegera och ge medarbetare mandat att testa nya spår.
  • Våga testa nya arbetssätt och samarbeten, även om det kan bli fel.
  • Stå upp för värderingar och fatta faktabaserade beslut för allas bästa.

– Att agera och leda modigt kan innebära olika saker i olika sammanhang. I dag fick vi vinklar på vad det kan betyda för oss som individer och våra organisationer i det system av samverkan vi verkar i, säger Malin.

Hade du inte möjlighet att vara med, eller vill färska upp minnet? Nu finns en film som fångade några av höjdpunkterna från dagen.


Mer nyheter kring Värmlandsstrategin

Värmlandsstrategins årshjul 2025

Värmlandsstrategins årshjul innehåller tre mötestillfällen per år där det regionala ledarskapet träffas med fokus på uppföljning och lärande.

Modigt ledarskap den 26 september!

Snart är det dags för den årliga konferensen Värmland 2040. Genom kunskap och inspiration ska vi bidra till att ta utvecklingsarbetet till nästa nivå.

Samling med människor på stolar.

Framsteg och utmaningar i Värmland

Nulägesanalysen 2024 för Värmlandsstrategins uppföljning. Fokus: välmående barn och unga samt den gröna och digitala omställningen.

Sammanfattning

Ett hållbart Värmland som förändrar världen. Insikter och kunskaper om hur man kan agera modigt för att lyckas med Värmlandsstrategin.