Modigt ledarskap den 26 september!
Modigt ledarskap den 26 september!
Snart är det dags för den årliga konferensen Värmland 2040. Genom kunskap och inspiration ska vi bidra till att ta utvecklingsarbetet till nästa nivå. Hur ser nulägesbilden ut, när det gäller Värmlands utveckling och vårt gemensamma genomförande av strategin? Vilka förmågor behöver vi stärka? Tema för året: Modigt ledarskap.
Konferensen sker som hybrid och du väljer redan nu om du vill ha en fysisk plats (först till kvarn) eller om du vill delta digitalt. Vi kommer se till att du oavsett deltagande form kan bidra med frågor och inspel. Passa på att säkra din plats redan nu!
Var: Gustaf Fröding hotell, Karlstad
När: 26 september
Tid: 9–16 (Kaffe från 8.30)
Anmälan till det fysiska deltagandet är stängt.
Anmäl dig till digitalt deltagande
Vem kan delta?
Konferensen vänder sig till dig som arbetar med länets utveckling på olika sätt, oavsett om du är sakkunnig, beslutsfattare eller något helt annat, inom exempelvis offentlig eller ideell sektor, näringslivsorganisationer och kluster. Bakom konferensen står Region Värmland i samverkan med flera andra aktörer. Varmt välkommen till Värmland 2040!
Talare
Josefina Syssner är professor på Centrum för kommunstrategiska studier på Linköpings universitet. Som forskare intresserar hon sig främst för de politiska frågor, strategier och processer som på ett eller annat sätt kan kopplas till en plats eller till ett rum. Hur leder vi för ett hållbart Värmland när våra platsers förutsättningar varierar?
Samuel Gök är analytiker på Region Värmland och har de senaste åren arbetat med bland annat en sårbarhetsanalys för det värmländska näringslivet och nuläget i Värmland, Dalarna och Gävleborg. Vad säger indikatorerna i Värmlandsstrategin om utvecklingen och hur ser det ut när vi kombinerar dem med annat underlag om demografi och sårbarhet för företagen?
Annika Engström är docent i arbetsorganisation vid Tekniska högskolan i Jönköping och undervisar i ledarskap, kommunikation och förändringsledning. Den 26:e september talar hon bland annat om hur vi kan agera som modiga ledare för både utveckling och det dagliga. Eller med andra ord, att leda kryssningen och expeditionen samtidigt.
Joakim Norén är varumärkesstrateg på Placebrander och har tidigare ansvarat för arbetet med platsvarumärket Sverige på Svenska institutet. Han har också varit marknadschef på Artipelag och har en bakgrund som trendanalytiker. Tillsammans med Emely Sandsjoe, kommunikatör på Region Värmland, berättar de om platsattraktivitet och inflyttarstrategi.
Programmet
8.30 Frukostfika
9.00 Välkommen!
Jenny Höög moderator. Erik Evestam, ordförande regionala utvecklingsnämnden och Stina Höök vice ordförande regionala utveckligsnämnden.
9.14 Trender och Nuläge
Sandra Svennberg, enhetschef analys och Samuel Gök – analytiker.
10.04 PAUS
10.20 Grön digital omställning
Maria Frisk, strateg näringsliv och Angelica Jacobo, strateg smart specialisering.
10.48 Systemledning
Linnea Grankvist – utvecklingsledare Nya perspektiv och Kristin Törnqvist – samordnare nära vård, Anna-Carin Johansson – koordinator psykisk hälsa.
11.15 Ta roll som ledare
Annika Engström, lektor och docent Jönköping university
12.10 Lunch
13.00 Utveckling och färre människor
Josefina Syssner, professor Linköpings universitet
14.00 Paus
14.25 Plats att leva på och flytta till
Joakim Norén, varumärkesstrateg Placebrander och Emely Sandsjoe, kommunikatör Region Värmland
15.10 Genomförandet då?
Claes Havimääki, kultur- och fritidschef och Lina Wiklund, kommunikatör, Forshaga kommun.
15.30 Panel
Åsa Johansson – regionstyrelsens ordförande, Georg Andrén, Landshövding Värmland, Ulrika K Jansson – kommundirektör Karlstads kommun,
15.54 Rundar av
16.00 SLUT
Fotografer
Anna Hållams (fotot av Annika Engström)
Crelle Photography AB (fotot av Josefina Syssner)
Mer nyheter kring Värmlandsstrategin
Levande strategi
Värmlandsstrategin 2040 kommer att genomgå en enklare översyn under 2024–2025. Strategin ses över minst en gång per mandatperiod – och nu är det dags.
Höjdpunkter från Värmland 2040-konferensen
Insikter och kunskaper om hur man kan agera modigt som ledare för att lyckas med Värmlandsstrategin.
Värmlandsstrategins årshjul 2025
Värmlandsstrategins årshjul innehåller tre mötestillfällen per år där det regionala ledarskapet träffas med fokus på uppföljning och lärande.