Följ livestreamen från Värmland 2040


Sista anmälningsdagen har passerat och konferensen är fullsatt. Om du inte har fått plats är det ingen fara. Det går fint att följa livesändningen från dagen.

Här anmäler du dig till den

Datum: 10 november
Tid: 9.00-15.30
Plats: Livestream från Nöjesfabriken i Karlstad


För den som vill veta mer – möt Malin Vikner

För att få reda på mer om Värmland 2040 ställde vi några frågor till Malin Vikner, regional utvecklingsstrateg på Region Värmland. Hon håller ihop arbetet med Värmlandsstrategin och vet allt om konferensen den 10 november.

Hallå där Malin Vikner, kul att så många har anmält sig!

– Verkligen! Det stora intresset tyder på att vi är många som är taggade på att dra igång arbetet med Värmlandsstrategin 2040 och det är lovande, för vi löser aldrig de stora samhällsutmaningarna på egen kammare. Tillsammans kan vi göra så mycket mer för Värmlands utveckling. Till dem som inte fått någon plats vill jag säga, glöm inte att det går att ta del av dagen digitalt.

Vad kan man förvänta sig som deltagare?

– Årets konferens har temat: Redo för Omställning? Vi har samlat ett gäng föreläsare som kommer hjälpa oss att börja tänka i nya banor inför arbetet vi står inför, om vi är redo vill säga!? Programpunkterna kretsar kring Värmlandsstrategins förändringsnycklar: leda modigt, samverka på nya sätt och utforska proaktivt eftersom de fungerar som ett förhållningssätt i vår samverkan och omställningsresa. Vi kommer också prata mer om hur vi kan fortsätta att lära tillsammans och ge en bild av länets nuläge.

Vilka förväntningar finns det på deltagarna?

– Inga krav. Eller jo! Att de ska vara nyfikna. De som har anmält sig till konferensen arbetar med att utveckla Värmland på olika sätt och nu ska vi lära om det som kan vara utmanande i det regionala utvecklingsarbetet. Och så hoppas jag att alla som kommer har minst en person de vill hinna prata med – och en fråga de vill ställa till en talare.

Vad ser du mest fram emot i programmet?

– Jag är nyfiken på alla föreläsningar, men kanske är jag lite extra nyfiken på forskaren Dalia Mukhtar-Landgren som ska prata om piloter och försöksverksamheter inom offentlig verksamhet. För vi måste ju våga för att utvecklas och det är okej att misslyckas, men hur lär vi av det som sker? Jag ser också fram emot Palle Lundbergs samtal med journalisten Elisif Elvinsdotter. Palle har lång chefserfarenhet, senast i Helsingborgs stad och är hyllad för sitt modiga ledarskap. Nyligen bytte han jobb och är VD på SKR, kul!

Ok, men då hoppas vi på en härlig konferens!

– Tack!

Här kan du ta del av programmet i sin helhet


Om Värmland 2040

Nu drar vi i gång Värmland 2040 – en årlig konferens som samlar olika aktörer som arbetar för att utveckla Värmland. Den gemensamma utgångspunkten är Värmlandsstrategin 2040. Region Värmland arrangerar konferensen i samarbete med flera aktörer.


Mer nyheter kring Värmlandsstrategin

Samling med människor på stolar.

Framsteg och utmaningar i Värmland

Nulägesanalysen 2024 för Värmlandsstrategins uppföljning. Fokus: välmående barn och unga samt den gröna och digitala omställningen.

Lärdomar från arbetsmötet 2024 Värmlandsstrategin

Med fokus på barn och ungas välmående samt den gröna och digitala omställningen, vad tar deltagarna med sig från arbetsmötet 2024? Vi har frågat!

Karlstad universitet bjuder in till workshop

Vi tipsar! Workshop i digital hälsoinnovation med Karlstad universitet och DigitalWell Arena.