Nyheter

Modigt ledarskap den 26 september!

Snart är det dags för den årliga konferensen Värmland 2040. Genom kunskap och inspiration ska vi bidra till att ta utvecklingsarbetet till nästa nivå.

Samling med människor på stolar.

Framsteg och utmaningar i Värmland

Nulägesanalysen 2024 för Värmlandsstrategins uppföljning. Fokus: välmående barn och unga samt den gröna och digitala omställningen.

Lärdomar från arbetsmötet 2024 Värmlandsstrategin

Med fokus på barn och ungas välmående samt den gröna och digitala omställningen, vad tar deltagarna med sig från arbetsmötet 2024? Vi har frågat!

Karlstad universitet bjuder in till workshop

Vi tipsar! Workshop i digital hälsoinnovation med Karlstad universitet och DigitalWell Arena.

Aktuella datum för årshjulet 2024 

Värmlandsstrategins årshjul innehåller tre mötestillfällen per år där vi träffas med fokus på uppföljning och lärande. Den gemensamma uppgiften är att identifiera Värmlands nuläge och utifrån det skapa träffsäkra insatser för framtiden.

Tillbakablick till Värmland 2040-konferensen

Se filmen från konferensen Värmland 2040. Vilka var föreläsarnas viktigaste budskap? Vad tog deltagarna med sig hem?

Uppdrag Värmland – en expedition mot utanförskap

Nu kan du bli en av deltagarna i en expedition för att belysa och motverka utanförskap. Anmäl ditt intresse senast den 11 oktober.

Höstens utlysning är här!

Har din organisation en idé till en förstudie? Bidrar den till målen i Värmlandsstrategin 2040? Då kan du söka medel från Region Värmland.

Inbjudan till Värmland 2040

Den 29 september går Värmlandsstrategins årskonferens Värmland 2040 av stapeln. Genom kunskap och inspiration ska den bidra till att vi kan ta utvecklingsarbetet till nästa nivå. 

Välkommen till Värmland 2040 – save the date!

Den 29 september går Värmlandsstrategins årskonferens Värmland 2040 av stapeln. Genom kunskap och inspiration ska den bidra till att vi kan ta utvecklingsarbetet till nästa nivå. 

Välkommen på webbinarium!

Hur går det med Värmlandsstrategin? Vad underlättar och vad försvårar arbetet? Den 9 maj har vi ett förslag till dig: spendera lunchen framför datorn och ta del av Värmlands nulägesanalys.

Värmlandsstrategins nulägesanalys – viktigt underlag för många

2023 års nulägesanalys visar var vi står i genomförandet av Värmlandsstrategin. Går vi i rätt riktning? Vad förenklar och försvårar arbetet? Över 200 representanter från det regionala ledarskapet har samskapat analysen.

Film ska öka förståelsen för folkhälsa

Läs mer om den nya filmen Tack som folkhälsostrategerna Åsa Ranung och Lina Helgerud står bakom. Du får också veta mer om hur folkhälsa och Värmlandsstrategin hänger ihop.

Inspirationsträff: Hållbarhetsstyrning i kommuner

Är du intresserad av hållbarhetsstyrning? Du är välkommen att lyssna in digitalt eller delta fysiskt på inspirationsträffen som Hållbara Värmland arrangerar den 22 mars.

Riktningsmöte 2023 närmar sig

Den 23 mars bjuder Region Värmland in till Värmlandsstrategins riktningsmöte – ett möte för politiker, beslutsfattare och chefer.

Nu ökar vi kompetensen i Värmland!

Den 30 mars bjuder Region Värmland in till den årliga konferensen Värmland i EU. I år sätter vi fokus på kompetensförsörjning i linje med Europaåret för kompetens 2023.

Vad är på gång i din organisation?

På arbetsmötet den 13 januari fanns det möjlighet att lämna in pågående processer kopplat till Värmlandsstrategins insatsområden, som ett komplement till workshopen. Vi behöver fler exempel.

120 deltagare samskapade Värmlands nuläge 

Över 100 pers från olika organisationer delade lärdomar kring insatser, utvecklingsprocesser och annat som pågår. Tillsammans bidrog de till Värmlands nulägesanalys – ett beslutsunderlag för framtiden.

Extramaterial för dig som vill ha mer

Se filmen från konferensen Värmland 2040 och ta del av föreläsarnas länkar fulladdade med kunskap. Perfekt för dig som vill fördjupa dig ytterligare.

Förändringshandboken är här

Handboken finns för för dig som vill koppla Värmlandsstrategin till planer och styrdokument. Den fokuserar på förändringsteori som synliggör vilka förändringar en satsning ska åstadkomma över tid. Löser vi de samhällsutmaningar som vi vill?

Nu drar vi igång årshjulet 2023!

Värmlandsstrategins årshjul innehåller tre mötestillfällen per år där vi träffas med fokus på uppföljning och lärande. Den gemensamma uppgiften är att identifiera Värmlands nuläge och utifrån det skapa träffsäkra insatser för framtiden. Välkommen att delta! 

Följ livestreamen från Värmland 2040

Sista anmälningsdagen har passerat och konferensen är fullsatt. Om du inte har fått plats är det ingen fara. Det går fint att följa livesändningen från dagen.

Inbjudan till Värmland 2040-konferensen

Den 10 november blir det en heldag på temat: Redo för omställning? Utgångspunkten är Värmlandsstrategin och hur vi tillsammans ska bära oss åt för att utveckla vårt län.

Tyck till om handlingsplan

Digital infrastruktur är en viktig del i länets utveckling. Nu finns ett förslag på ny handlingsplan som du kan lämna synpunkter på.

Boka in höstens konferens!

Den 10 november går vi igenom resultat kopplade till Värmlandsstrategin, byter erfarenheter och får nya tankar in i arbetet med att utveckla Värmland.

Nulägesanalysen – Hur går det för Värmland?

Värmlandsstrategin 2040 innehåller 13 mål inom fyra insatsområden som kommer att följas upp regelbundet. Nu finns en första nulägesanalys.

Se konferensen i efterhand

Missade du den digitala konferensen om Värmlandsstrategin den 8 oktober? Ingen fara. Det går bra att ta del av webbsändningen i efterhand.

John Holmberg: Därför behöver vi modiga ledare

En kryssning i all ära, men för att utforska nya vatten krävs även expeditioner. Det menar John Holmberg som föreläser om framtidens ledarskap.